5 tulajdonság, ami top kamionsofőrré tesz

Egy kicsi ebből, egy kicsi abból. Most bemutatjuk, hogy mik az az 5 titkos hozzávaló – vagyis személyes tulajdonság –, amely kiemelkedő kamionsofőrré teszik az arra érdemeseket. Amennyiben fontolgatod a karrierváltást, vagy szeretnéd eldönteni, mi alapján válaszd ki a sofőröd, ez a te cikked lesz.

Őszintén szólva több olyan tulajdonság is van, ami bárkiből jó kamionsofőrt csinál. De akad pár különleges, ami a jó jelzőt egyenesen nagyszerűvé változtatja. Ebből hoztunk most egy kis ízelítőt.

A szakma sava-borsa: ez az 5 tulajdonság tesz top kamionsofőrré

  1. A türelem rózsát terem

Előfordulhat, hogy elakadsz a forgalomban, vagy késel a menetrendedhez képest, esetleg nem tudsz olyan gyorsan elindulni, ahogy szeretnél. Ha a szerencséd végleg elpártolt tőled és elhasad a gumi vagy más mechanikai problémát jeleznek a műszerek, a legjobb, ha megőrzöd a hidegvéred.

Azonban ezek nem légből kapott mesék, hanem olyan események, amelyek mind-mind gyorsan megtörténhetnek egy kamionsofőr életének átlagos napján. De egy dolog nagyon fontos: nem számít, hogy mi történik, a türelem kulcsfontosságú tényező, ha hosszú karriert szeretnél. Jobb türelmesen és biztonságosan végig haladni a megfelelő lépéseken, mint rohanni az úton, és veszélybe sodorni magadat és másokat.

  1. Ne csorduljon túl a pohár: fejlett stresszkezelési készségek

Koccanásos baleset? Órákig tartó várakozás a határon? A türelmed megőrzéshez hasonlóan a hatékony stresszkezelés is elengedhetetlen tulajdonsága a top kamionsofőröknek. Nos, a hiedelmekkel ellentétben igenis megterhelő lehet az úton töltött idő, a felbukkanó véletlenszerű akadályok, a munkatársakkal és ügyfelekkel való kommunikáció, valamint az családi- és magánélet kezelése folyton új kihívások elé állít.

Éppen ezért, a bosszantó stresszorok kezelése elengedhetetlen készség, legalábbis akkor, ha nem szeretnél tévútra tévedni. Szerencsére a stressz kezelésének számos módja van. A stresszlabda például nem kidobós játékra való, de a testmozgás, a meditáció, a zenehallgatás is hatékony megoldás lehet.

  1. Lankadatlan éberség és tudatosság

Ahogy a Harry Potter Mordon professzora is megmondta, a lankadatlan éberség kulcsfontosságú a túlélés érdekében. Nincs ez másként a kamionsofőr esetében sem, bár itt nem a Taroló átkot kell elkerülni.

Az, hogy útközben mindig éberek vagyunk, nemcsak a saját, hanem a körülöttünk lévők biztonsága szempontjából is létfontosságú. Út közben számtalan tulajdonságra kell figyelni: az időjárási viszonyok, a forgalom, az út minősége, a kamion műszaki állapota stb.

Éber és tudatos kamionsofőrnek lenni azt jelenti, hogy minden érzékszervedet használod, nemcsak a szemedet. Figyelj a – sötét – jelekre: érezted, hogy egy ismeretlen rezgés fut át ​​a járművön? Valami furcsa szagot érzel? Balesetet vagy balesetveszélyes helyzetet látsz magad előtt? Szokatlan zajt hallasz a járművéből? Legyél elég éber ahhoz, hogy felfigyelj a jelekre.

  1. A tulajdonság, amely a lista tetejére emel: megbízhatóság

Rendkívül fontos, hogy a munkáltatód számíthasson rád és emellett az ügyfelek is megbízható kezekben tudják a kezeid között a szállítmányukat. A határidők betartása csak az egyik fele a megbízhatóságnak. A másik fele pedig az, hogy amikor baj van, nem várod meg, amíg a kártyavár összedől, hanem mersz segítséget kérni az illetékestől.

Ezen felül a biztonsági követelmények megértése és betartása, a szállított áru minőségére való figyelem csupán néhány a tulajdonságok közül, amelyek a megbízható plecsnit rásütik a személyes aktádra.

  1. Nem mindegy, hogy nyomod: a kommunikációs készségek elengedhetetlenek

Ehhez nincs mit hozzáfűzni: az egyértelmű kommunikáció sokat segíthet. Akár a diszpécserrel, akár az ügyféllel, akár a főnököddel, a családoddal vagy más sofőrtársakkal beszélsz, képesnek kell lenned arra, hogy hatékonyan, nyugodtan és szakszerűen kommunikálj bármilyen üzenetet, amelyet át akar adni. Méghozzá a körülményektől függetlenül.

Megsúgjuk, hogy a HAPP Kft-nél csak tapasztalt, megbízható kamionsofőrök dolgoznak. Ha biztos kezekben tudnád a szállítmányaidat, itt tudsz jelentkezni.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Tartalomjegyzék

A HAPP cégcsoport több, mint 130 gépjárművel segíti cége termékeit akár egész Európába eljuttatni.

Kapcsolat