Built to suit: mik a szolgáltatás előnyei és kiknek ajánlott?

A sikeres kereskedelmi vállalkozások életében eljön az a pont, amikor a fejlődés érdekében a tökéletesen a vállalkozásra szabott raktárhelyiségre lesz szükség. Ugyanakkor egy újonnan épített vagy az igényeknek megfelelően átalakított raktár – legyen az bármekkora méretű is – nemcsak anyagilag igényel nagyobb beruházást, de az adminisztrációs teher is jelentős. A jó hír az, hogy semmi sem kivitelezhetetlen.

A siker egyik fokmérője, ha a megnövekedett megrendelői és vásárlói igények kiszolgálása érdekében új raktárhelyiségre van szükség. Ugyanakkor a vállalkozás igényeinek költségek és kialakítás, infrastruktúra és elhelyezkedés szempontjából is tökéletesen megfelelő raktárhelyiség vagy telephely megtalálása nem tartozik a legegyszerűbb feladatok közé.

Bizonyos esetekben éppen ezért, sokkal egyszerűbb tiszta lappal kezdeni és a hosszú távú terveket figyelembe véve, egy üres vászonra, azaz a megfelelő környezetben elhelyezkedő üres telekre felépíteni azt a raktárhelyiséget, ami aztán a megfelelő karbantartás mellett, akár nemcsak néhány évig, de évtizedeken át szolgálhatja ki a vállalkozás igényeit.

Ennek azonban megvan az ára: időben, pénzben és hivatali ügyintézésben is. A tervezéstől kezdve, az engedélyezéseken át a kivitelezésen keresztül az átadásig szinte átláthatatlan mennyiségű adminisztrációs teherrel szembesülnek a vállalkozások, a beruházás költségéről nem is beszélve. A built to suit szolgáltatást viszont mintha pontosan erre találták volna ki.

A hosszú távú siker alapja: a built to suit szolgáltatás

A built to suit lényege, hogy a megrendelő helyett a szolgáltatást nyújtó cég – mint amilyen például a HAPP is – a hosszú távú bérleti szerződés fejében magára vállalja a beruházás költségét és az ezzel járó ügyintézés minden egyes aspektusát.

A terület kiválasztása, valamint a tervek elkészíttetése, a raktárhelyiség felépítése, infrastruktúrájának kialakítása, valamint a raktár berendezése természetesen a megrendelő igényeinek pontos figyelembevételével történik.

Ennek köszönhetően az újonnan épített raktárhelyiség – bár nem kerül rögtön a megrendelő tulajdonába – az igényeinek és persze a hatályos jogszabályoknak tökéletesen megfelelő lesz. Ráadásul egy hosszú távra szóló bérleti szerződés kevésbé terheli meg a jelenlegi piaci környezetben a fejlődésre képes cégek kasszáját, mint az előzetes megállapodásban rögzített bérleti díj.

A built to suit szolgáltatás hatékony és innovatív megoldás, melynek segítségével a XXI. században is versenyképes cégek új szintre emelhetik a vállalkozásukat plusz anyagi teher és a bürokrácia időrabló feladatai nélkül.

Milyen cégeknek ajánlott a built to suit szolgáltatás?

Elsősorban olyan kiskereskedelmi láncok számára ajánljuk, akik nagy árukészlettel dolgoznak és rég kinőtték a bolt melletti 20-25 nm-es zugot. Kifejezetten hasznos lehet az FMCG szereplők, illetve az elektronikai iparban tevékenykedő cégek, illetve építőipari alapanyagok kereskedelmével foglalkozó vállalkozások számára is.

A fuvarozás szempontjából is megfelelő területen elhelyezkedő és az árukészletnek elegendő, illetve szabályos tárolási lehetőséget biztosító raktárhelyiség olyan stabil bázis, ahonnan könnyedén ellátható a piac, akár országos lefedettséggel is. Ahogy egy partnerünk jellemezte a built to suit szolgáltatást:

„A HAPP számunkra úgynevezett bulit to suit szolgáltatást nyújt. Raktárat építettek nekünk, beruháztak helyettünk, mi pedig ezt béreljük. Az igényeink szerint kerestek területet és rendezték be a raktárunkat. Ismert magyar kiskereskedelmi láncként számunkra a raktár kérdése kiemelten fontos volt, hiszen innen látjuk el ma is a piacot. Kifejezetten egy közös hosszú távú növekedést biztosító együttműködés.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Tartalomjegyzék

A HAPP cégcsoport több, mint 130 gépjárművel segíti cége termékeit akár egész Európába eljuttatni.

Kapcsolat