Így minimalizáld vállalkozásod költségeit a Just In Time rendszerrel

Szeretnéd csökkenteni vállalkozásod költségeit és növelni a cég hatékonyságát? Akkor ideje megismerni a Just In Time rendszert, amely a világ legsikeresebb vállalkozásainak már bevált, ezúttal pedig rajtad a sor. Nézd meg, hogyan forradalmasíthatod vállalkozásod működését egy profi és megbízható logisztikai partner segítségével.

Mi az a Just In Time rendszer?

A Just In Time (vagy röviden a JIT) rendszer egy speciális termelési/logisztikai eljárás, amely képes drasztikus mértékben csökkenteni egy vállalkozás költségeit. A JIT első és alapvető szabálya, hogy a termeléshez szükséges eszközökből és (nyers)anyagokból mindig éppen annyi legyen kéznél, amennyire valóban szükség van, vagyis semmiből ne keletkezzen felesleg.

Milyen költségektől szabadulhatsz meg a Just In Time rendszerrel?

A raktár polcain várakozó termékek olyan mértékű plusz kiadásokkal járnak, amelyekre elsőre nem is gondolnál. Vegyük csak a legalapvetőbb példát, mégpedig, hogy a legtöbb vállalkozás nem is rendelkezik akkora területtel, hogy az összes termékét tárolni tudja.

Az ehhez szükséges raktárhelyiség kialakítása és az üzem átszervezése már önmagában hatalmas anyagi terhet jelent. És akkor az olyan állandó költségekről, még nem is beszéltünk, mint:

– az áruk folyamatos mozgatása,

– a készletek optimális elhelyezésének megtervezése,

– leltár elkészítése,

– a raktár őrzése,

– az iménti feladatokat ellátó dolgozók munkabére.

Szervezd ki a logisztikai feladatokat és spórolj

A rengeteg plusz költséget azonban könnyedén minimalizálhatod a Just In Time rendszer segítségével. Nincs más dolgod, mint a raktározással és a fuvarozással kapcsolatos feladatokat kiszervezni egy rutinos és megbízható logisztikai cég számára, és hagyni, hogy a költséges és időigényes feladatokat ők végezzék el helyetted.

Így segít a Happ Transport & Logistics a Just In Time rendszer bevezetésében

A Happ Transport & Logistics-nál például egy 10.000 négyzetméteren elterülő raktár vár, így egy saját tárolóegység kialakításába és működtetésébe vállalkozásodnak nem kell plusz pénzt és energiát ölnie. A probléma első része kilőve, nézzük hogyan vezetheted be a JIT rendszert.

A termelésed pontos megtervezése után már tudni fogod, hogy az egyes nyersanyagokból és árukból pontosan mikor és mekkora mennyiségre van szükséged. Mi ezeket napi, heti vagy akár havi rendszerességgel leszállítjuk neked úgy, hogy közben megkeressük a legköltséghatékonyabb fuvarozási megoldást, legyen szó részrakományról vagy teljes kamionos fuvarról.

Mindeközben termékeid biztonsága miatt sem kell agódnod, hiszen:

  • a Happ raktárait 24 órás biztonsági őrzés biztosítja,
  • kamerarendszer is őrködik az áruk felett,
  • a nagy értékű fuvarok során akár két gépkocsivezetőt is biztosítunk,
  • a dobozos teherautók speciális nyomkövetővel és riasztóval vannak ellátva.

A Just In Time rendszer további előnyei

A JIT rendszer bevezetésével ráadásul nemcsak rengeteg pénzt és időt spórolhatsz meg, hanem tovább növelheted vállalkozásod hatékonyságát. A fuvarok kiszervezésének köszönhetően ugyanis:

  • rengeteg erőforrás szabadul fel cégednél
  • a munkafolyamatok előre tervezhetőek lesznek,
  • így céged sokkal rugalmasabban működik majd,
  • a reakcióideje is látványosan csökken,
  • a JIT során kialakult precizitást pedig más területeken is kamatoztathatod.

Megbízható logisztikai partnerre van szükséged? Akkor ismerd meg a Happ Transport & Logistics fuvarozási és raktározási szolgáltatásait, kérj ajánlatot most.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail

Tartalomjegyzék

HAPP is a corporate group that has been helping to deliver your company's products to the whole of Europe for generations with the use of more than 130 vehicles.

Contact