Az AI térnyerése a logisztikában – 2. rész

Sorozatunk első részében már ejtettünk néhány szót arról, milyen előnyökkel járhat a logisztika számára az AI alapú technológiák beépítése a mindennapi folyamatokba. Azonban a várható előnyöknek még mindig nincs vége. Hoztunk kettő további területet, ahol a mesterséges intelligencia szintén felgyorsíthatja és kiszámíthatóbbá, tervezhetőbbé teszi a folyamatokat.

A mesterséges intelligencia akár belátjuk, akár nem, olyan erő a logisztikai iparban, amellyel számolni kell, hiszen rendkívüli lehetőségeket kínál a rutinfeladatok automatizálására, a hatékonyság növelésére és a költségek csökkentésére.

Az AI technológia folyamatos fejlődésével a logisztika lehetőségei végtelenek: adatintegráció és -kompatibilitás, skálázhatóság, pontos előrejelzés, a készségek és ismeretek hiányosságainak áthidalása, a hatékonyság javítása, a lista pedig szinte a végtelenségig folytatható. Úgyhogy mutatunk is még 2 példát!

Az AI felhasználási területei a logisztikában

Készletkezelés és készletgazdálkodás

Csökkenti a túl- és alulkészletezést: az adatok elemzésével és a termékek iránti kereslet előrejelzésével a mesterséges intelligencia segíthet a vállalkozásoknak elkerülni a raktárak túl- vagy alulraktározását, ami megnövekedett tárolási költségeket vagy bevételkiesést eredményezhet a keresett, de nem raktáron lévő cikkek esetében.

Növeli a pontosságot: a mesterséges intelligencia felhasználható a készletadatok pontosságának javítására, mivel kiküszöböli az emberi hibákat. Ez segíthet a vállalkozásoknak abban, hogy megalapozottabb döntéseket hozzanak a készletszinttel és a rendelések teljesítésével kapcsolatban.

Javítja a rendelések teljesítési idejét: a termékek iránti kereslet pontos előrejelzésével és a készletszintek kezelésével az AI a gyorsabb komissiózás és csomagolás, a szűk keresztmetszetek azonosítása és a szállítási útvonalak optimalizálása révén segítheti a vállalkozásokat abban, hogy javítsák a megrendelés teljesítési idejét, javítva az általános ügyfélélményt.

Mivel a vállalkozások a költségek csökkentésére, a hatékonyság növelésére és az ügyfelek jobb kiszolgálására törekszenek, az AI ideális megoldás az adatok elemzésére és a készletszintek kezelésére.

E-commerce-keresleti előrejelzések

Az AI-alapú kereslet-előrejelző rendszerek segíthetnek az e-commerce vállalkozásoknak pontosabb értékesítési előrejelzésekben és készletszintjük optimalizálásában, ami javítja az ellátási lánc hatékonyságát és a vevői elégedettséget.

A különféle forrásokból származó hatalmas mennyiségű adat elemzésével, beleértve a múltbeli eladási adatokat, a közösségi média tevékenységét és a piaci trendeket, az AI pontos előrejelzéseket tud adni a jövőbeli keresletről.

A mesterséges intelligencia a vásárlói magatartás mintáinak és trendjeinek azonosítására is használható, ami segíthet a vállalkozásoknak marketingstratégiáikat és termékkínálatukat a vásárlói igények jobb kielégítése érdekében módosítani.

 Az AI előnyei a kereslet-előrejelzésében:

Javítja az értékesítési előrejelzések pontosságát: az AI pontosabb előrejelzéseket tud adni a jövőbeli keresletről, segítve a vállalkozásokat készletszintjük és az ellátási lánc működésének jobb megtervezésében.

Lehetővé teszi az ellátási lánc jobb tervezését: a jövőbeli kereslet pontos előrejelzésével a vállalkozások optimalizálhatják ellátási láncuk működését annak érdekében, hogy elegendő készlettel rendelkezzenek a vevői igények kielégítésére, miközben minimalizálják a hulladékot és a készletezést.

Csökkenti a pazarlást és minimalizálja a készlethiányt: a mesterséges intelligencia segíthet a vállalkozásoknak elkerülni a túl- vagy alulkészletezést, így elkerülhető a bevételkiesés vagy a költségek növekedése.

Összességében az AI alkalmazása a kereslet előrejelzésében átalakítja az e-commerce vállalkozások működését. Az adatok elemzésére és a jövőbeli kereslet előrejelzésére szolgáló AI-technológiák felhasználásával a vállalkozások optimalizálhatják ellátási láncuk működését, javíthatják az ügyfelek elégedettségét és növelhetik bevételeiket.

A kutatások azt mutatják, hogy „az AI-kompatibilis ellátási lánc menedzsment lehetővé tette a technológiát korán alkalmazók számára, hogy a logisztikai költségeket 15%-kal, a készletszintet 35%-kal és a szolgáltatási szintet 65%-kal javítsák a lassabban alkalmazkodó versenytársakhoz képest”. A DataRobot szerint „az AI csökkentheti a költségeket és minimalizálhatja az ellátási lánc kihívásait azáltal, hogy megalapozottabb döntéseket hoz az ellátási lánc kezelésének minden aspektusában.”

Neked mi a véleményed az AI-ról a logisztikában? Oszd meg velünk Facebookon vagy LinkedInen. Ha pedig megbízható partnert keresel logisztikai, raktározási és szállítmányozási feladatokra, tudod hol találsz minket.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Tartalomjegyzék

A HAPP cégcsoport több, mint 130 gépjárművel segíti cége termékeit akár egész Európába eljuttatni.

Kapcsolat